NEN 3225 in VPRO’s ‘Ongesigneerd’: De Straatnaambordenletter op de Radio

Na een periode van minder last van de straatnaamletterkriebel, nam Tjitskes Mussche van de VPRO me weer eens mee op een wandeling door de stad. Hier en daar zijn verbeteringen te zien in de toepassing van de originele straatnaamletter. de NEN 3225; tegelijk is nog goed te zien hoe zorgvuldig doordacht het oorspronkelijke ontwerp van de Amsterdamse straatnaamborden was: spatiëring, woordtussenruimte, afbreking, ondertekst.

Er kwam een uitzending, waarin ook mijn leermeester Gerard Unger en collega Albert-Jan Pool aan het woord komen:

Uitzending van de rubriek ‘Ongesigneerd’, VPRO, 29 Mei 2015

Intussen heb ik me er bijna bij neer gelegd dat het nooit meer echt iets wordt met de straatnaamborden. Gelukkig heb ik ook andere kriebels.

 

img_3772

dscn4771

eerstelooiersdwarsregel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *